×
 • Blog

 • Na vrh

  MiniBini zajčki

  elke.zunko 15. aprila, 2022 0 comments

  Velikonočni čas v meni vsako leto prebudi željo po ustvarjanju.

  Čeprav moram priznati, da letos z našim malim radovednežem uspem bistveno manj, kot bi si želela, a vseeno si rada kak trenutek vzamem čas zase in čas za naju z Zalo, da skupaj ustvarjava. 

  Za super ideje vsako leto odprem Pinterest in Ljubki dom (ker Mateja preprosto obvlada).

  Vsako leto sem se ukvarjala z iskanjem belih jajčk, ki so v tem prazničnem času prava redkost, vse dokler nisem odkrila fantastične tehnike razbarvanja. V kolikor je še ne poznaš jo z veseljem delim s tabo. Jajčka sem kuhala v vodi z dodatkom alkoholnega kisa (razmerje 1:1) dobrih 10min. Pazi, da jih ne kuhaš predolgo, saj se lahko lupina zmehšča in popoka. In ne skrbi, jajčka zaradi kisa ne bodo kisla…hihihi…Bela jajčka so super izhodišče za ustvarjanje najrazličnejših tehnik.

  Že lani sem testirala MiniBini tatooje na jajčkah in letos idejo dopolnila z imeni. Tako so nastala personalizirana jajčka za Binija in Zalo.

  Na jajčka sem lepila zlate lističe (Tedi). Za lepilo sem uporabila beljak. 

  Mateja iz ljubkega doma pa me je navdihnila s svojimi rožnatimi jajčki s servietno tehniko. Ker sem kot punčka zbirala servietke sem v kleti našla nekaj izbranih kosov in obudila tehniko servietkanja, ki me je pred leti že navdušila. Nemesto lepila sem tudi tukaj uporabila beljak, ki super sprime plast servietke na jajce.  

  Luškane za ustvarjanje so tudi jajčne lupine, ki dopuščajo res veliko ustvarjalnosti in kreative….

  Sicer pa glavno barvanje in ustvarjanje pride na vrsto jutri, ko tradicionalno barvamo jajčka pri babici. To se mi zdi tako lep običaj, ki ga delimo z našimi otroci in skupaj ustvarjamo ter pripravimo košarice za k žegnu. Z Zalo imava še nekaj planov z velikonočno peko tako da se že veselim, da skupaj zavihava rokave. 

  Smo pa bili letos tudi zelo ustvarjalni pri MiniBini in pripravili čudovito zajčkasto kolekcijo za naše minije. 

  Upam, da tudi vi v teh dneh uspete najti čas za ustvarjanje s svojimi miniji in da praznike, ki so pred nami preživite v krogu svojih najdražjih. 

  Želim vam lepo pisanko!

  Vaša košarica