×
 • Blog

 • Na vrh

  Kam z ostanki blaga

  shawtky 30. oktobra, 2020 0 comments

  V MiniBini šivalnici nastaja veliko ostankov blaga, usnja, ki jih kar ne morem zavreči. Veliko jih razdelimo po šolah in vrtcih, kar nekaj jih ostaja doma. Zala točno ve kje jih hranimo in pogosto zavije tja, kjer domišlija ne pozna meja. Rada se preizkusi v šivanju, pogosto iz blaga izrezuje živalice in z njimi ustvarja kolaže, kreira oblekice za barbike,… Pred kratkim sva ustvarjali nakit in se učili iz trakcev plesti kitke. Zalo so kitke čisto očarale in postale so pravi hit lepošnjega poletja.

  Na morju je s prijateljicami pletla zapestnice, ki so jih potem prodajale na „stojnici“ in si tako prislužile denar za sladoled. Jersy trakce vpletali v lase in si pripravili pravi MiniBini frizerski salon. To je bila za punce prava dogodivščina. Kitke v zapestnicah pa so ostale in sedaj jih nosimo prav vsi- tudi ati in Zala prav vsaki želji po barvni kombinaciji neskončno rada ustreže.

  Punce v krojilnici sedaj že vedo, da pri krojenju kapic in trakov mislijo na Zaline kitke in ji razrežejo trakce in akcija se lahko prične. V pletenju diy kitk se lahko preizkusiš ti. Poišči barvne kose starih oblačil, ki so zapackani, premali…razreži jih v trakce in ustvarjaj…veseli bomo, če kako fotografijo deliš tudi z nami ♥

  Vaša košarica